سنتز پلیمر بر پایه جلبک دریایی

پلیمرهای سنتزی به دلیل تنوع قابل توجه در خواص و ویژگی های فیزیکی و مکانیکی تقریبا در تمام صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. اما همین ویژگی، بازیافت یا تخریب آنها را بسیار دشوار می کند. سالانه ۱۴۰ میلیون تن پلیمر سنتزی در جهان استفاده میشود که برای تولید آن ۱۵۰ میلیون تن سوخت فسیلی مصرف می شود و ۵۰ میلیون تن پلاستیک یک بار مصرف در محل های دفن زباله و اقیانوس ها انباشته می شود. با توجه به این حجم بالای تولید و ضایعات آن، محققان به دنبال مواد پایدارتر، زیست پایه، زیست تخریب پذیر یا قابل بازیافت به عنوان جایگزین می باشند. ریزجلبک ها به دلیل ارزانی، قابل دسترس بودن و سرعت رشد بالا میتوانند گزینه مناسبی باشند.

محققان یکی از دانشگاه های مکزیک موفق به سنتز یک پلیمر زیست پایه جدید با استفاده از پلی اکریلیک اسید (PAA)و ریزجلبک ها شده اند که می تواند جایگزین مناسبی برای پلیمرهای برپایه سوخت فسیلی باشد.

در حال حاضر با استفاده از یکی از ریزجلبک ها که حاوی مقادیر بالای اسید چرب غیراشباع است و  به صورت صنعتی به عنوان یک افزودنی غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می گیرد، پلیمرهای زیست پایه به روشی ساده و کم هزینه سنتز شده اند.

محققان بر این باورند که این پلیمرها می توانند در مقیاس صنعتی جایگزین مناسبی برای پلاستیک های معمولی باشند. این پلیمرها برای کاربردهای زیست پزشکی مانند مهندسی بافت، سیستم های انتقال دارو، یا تولید محصولات مهندسی زیست تخریب پذیر مانند کیسه ها و بطری های پلاستیکی مناسب هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید