تولید پلیمر های سبز

روش جدید برای تولید پلیمرهای سبز

سالانه صدها میلیون تن پلاستیک تولید می شود که حدود نیمی از آنها قابلیت استفاده مجدد را ندارند. با توجه به این مشکل، محققان دانشگاه فلیندرز از روشی جدید برای تولید پلیمر سازگار با محیط زیست استفاده کرده اند.

این فرآیند با اضافه کردن یک الکترون به مونومر آغاز می شود.منومر حاوی الکترون طی یک واکنش زنجیره ای با منومر دیگر واکنش داده و منجر به تشکیل یک پلیمر می شود. این فرآیند به آغازگر شیمیایی خطرناکی نیاز ندارد و واکنش در دمای اتاق و تنها با استفاده از مقدار کمی الکتریسیته صورت می گیرد.

استفاده از الکتریسیته برای ساخت مولکول های ارزشمند به دلیل امکان تطبیق پذیری آن، تولید ضایعات کمتر نسبت به سنتزهای شیمیایی سنتی و امکان استفاده از انرژی تجدید پذیر به سرعت در حال گسترش است.

پلیمر اصلی ساخته شده توسط این تیم دارای پیوندهای سولفور- سولفور در زنجیره پلیمری خود است. پیوندهای سولفور- سولفور نیز می توانند شکسته شده و اصلاح شوند. این ویژگی امکان تبدیل پلیمر به منومر اصلی سازنده آنرا فراهم میکندو یک پیشرفت مهم در بازیافت به شمار می آید.

به طور معمول، وقتی پلاستیک های معمولی بازیافت می شوند، به سادگی گرم شده و به یک محصول جدید تبدیل می شوند. این فرآیند می تواند باعث تخریب و یا تبدیل آنها به یک ماده با ارزش پایین تر و غیر قابل استفاده گردد. در مقابل، پلیمرهای تولید شده در این روش جدید را می توان به صورت شیمیایی به منومر های سازنده آن با بازدهی بالا تبدیل کرد – به این معنی که منومر می تواند دوباره برای ساخت پلیمرهای جدید مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردهای آینده این دسته از مواد شامل حذف آلودگی ها از محیط زیست، استخراج طلا و استفاده از پلیمر به عنوان یک عامل ضد میکروبی است.

 

مرجع: PIMI (polymer industry media international)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید