دانشمندان دانشگاه کپنهاگ مادهای جدید از نشاسته جو و پسماند چغندر قند تولید کرده اند. این پلاستیک نوآورانه کاملاً تجزیهپذیر است و در صورت رها شدن در طبیعت به کمپوست تبدیل میشود. تیم تحقیقاتی امیدوار است این ماده دوستدار محیط زیست بتواند آلودگی پلاستیک و تاثیرات زیست محیطی ناشی از تولید پلاستیک را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
برای این کار، محققان دانشکده علوم گیاهی و محیط زیست دانشگاه کپنهاگ مادهای تجزیهپذیر از نشاسته جو اصلاح شده تولید کردهاند که میتواند در کاربردهای مختلف، به ویژه بستهبندی مواد غذایی استفاده شود.
این ماده جدید زیست کامپوزیتی از آمیلوز (موجود در دانه جو) و نانوسلولز (موجود در پسماند چغندر قند) تشکیل شده است. ترکیب این دو، یک ماده بادوام و انعطافپذیر را تشکیل میدهد و میتواند در عرض تنها دو ماه بهطور کامل در طبیعت تجزیه شود.
از ترکیب آمیلوز و سلولز مادهای تشکیل میشود که برای محصولاتی مانند کیسههای خرید و بستهبندی مناسب است. فرآیند تولید این ماده شامل حل کردن مواد اولیه در آب یا گرم کردن آنها تحت فشار است که در نتیجه گرانول های کوچکی تولید میشود که میتوان آنها را به اشکال مختلف قالبگیری کرد.
تیم تحقیقاتی خوشبین است که نمونههای اولیه برای کاربردهای مختلف بستهبندی در پنج سال آینده توسعه یابد. این پیشرفت میتواند راه را برای تولید مواد پایدار هموار کند و بحران آلودگی پلاستیک را بهطور قابل توجهی کاهش دهد.